Gemeente Zeist wil burgerberaad houden over prettige jaarwisseling

gemeente zeist burgerberaad jaarwisseling

Slot Zeist met vuurwerk. ┬ę Gemeente Zeist

Gemeente Zeist wil voor de zomervakantie een burgerberaad houden over de jaarwisseling. Er wordt gesproken over de vraag hoe we samen in de gemeente Zeist zorgen voor een jaarwisseling waar we ons met elkaar op kunnen verheugen. Het doel is dat het burgerberaad tot een advies komt voor de gemeenteraad.

Dit staat in het voorstel over de aanpak en organisatie van het burgerberaad, dat het college van B&W naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Op 9 maart kunnen inwoners de raad toespreken over dit voorstel, waarna raadsleden er daarna onderling over in debat gaan.
Burgemeester Koos Janssen: “In onze samenleving bestaan veel idee├źn over hoe we oud en nieuw op een prettige manier vieren. We willen een grote groep inwoners uitnodigen hierover in gesprek te gaan en te komen tot een gezamenlijk advies aan de gemeenteraad. Zo hopen we te komen tot een besluit, waar zoveel mogelijk mensen blij mee zijn, of in ieder geval mee kunnen instemmen“, aldus de burgervader.

LEES OOK:
Gemeente Zeist hijst Oekraïense na jaar oorlog

Er worden 6500 inwoners via loting gekozen, wat moet leiden tot Burgerberaad Jaarwisseling met 100 deelnemers. Zij zullen in mei in gesprek gaan – onder deskundige begeleiding – om te komen tot een advies dat de gemeenteraad voor de zomervakantie zal behandelen.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?