Gemeente Zeist start met straatgesprekken voor gebiedsontwikkeling Driebergen-Zeist

straatgesprekken gemeente zeist driebergen station

Straatgesprekken moeten de gemeenten meer duidelijkheid geven © Via Gemeente Zeist

Gemeente Zeist werkt samen met de gemeente Utrechtse Heuvelrug aan een gebiedsvisie voor Driebergen-Zeist. Het gebied rond het station is volgens de gemeenten meer dan een plek waar bezoekers gebruikmaken van het OV. Om erachter te komen hoe mensen denken over dit gebied, gaan de gemeenten in gesprek met zoveel mogelijk mensen. Op verschillende locaties worden er ‘straatgesprekken’ gehouden.

Het gebied rond het station heeft alles in zich om een nieuwe kern te worden, meldt de Gemeente Zeist. Maar, hoe moet dat er dan uit komen te zien? En hoe wordt dit een plek voor iedereen om te wonen, te werken en te genieten van de natuur?
Daar moeten de straatgesprekken meer duidelijkheid over geven: “Niet alleen spreken we mensen uit het gebied, we zijn ook benieuwd naar de mening van mogelijke, toekomstige bewoners en gebruikers. Daarom gaan we op het station in gesprek met forenzen en spreken we ook mensen in het centrum van Driebergen en Zeist en in Odijk.”, aldus wethouder Angèle Welting van de gemeente Zeist.

ZIE OOK:
NS start proef met elektrische OV-fiets op station Driebergen-Zeist

Er is een speciale website gelanceerd, waar meer informatie te vinden is over het project. Ook kunnen belangstellenden zich hier aanmelden voor een nieuwsbrief om de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?