Jongeren ontvangen kinderlintje van de Gemeente Zeist

Jongeren ontvangen kinderlintje van Gemeente Zeist

Moos en Boris © Gemeente Zeist

Op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, ontvingen jongeren Fenne, Moos en Boris van burgemeester Koos Janssen en kinderburgemeester Jehailey Adawade het Zeister kinderlintje.

Moos ontving een lintje voor zijn inzet voor het Maxima Foundation, een foundation die onderzoek doet naar kinderkanker. Door op 26 november een marathon te lopen, heeft Moos inmiddels al €3590 aan sponsorgeld opgehaald. Moos besloot zich in te zetten voor de Maxima Foundation nadat zijn vriend, Boris, gediagnosticeerd werd met lymfeklierkanker. Beiden ontvangen een kinderlintje.
ZIE OOK:
Gemeente Zeist organiseert een maandelijks OV-inloopspreekuur

Fenne heeft een lintje ontvangen voor haar maatschappelijke betrokkenheid en positieve houding, zij is namelijk een vaste vrijwilliger bij dorpsboerderij de Brink. “Ik zie dat Fenne heel gemotiveerd is om de wereld beter te maken. Ze is een voorbeeld voor andere kinderen, ook voor mijzelf:”, licht Jehailey Adawade toe.

Het Zeister kinderlintje wordt toegereikt aan kinderen/jongeren wanneer zij een voorbeeld zijn voor hun omgeving door zich op een bijzondere manier in te zetten voor anderen of een waardevolle prestatie neerzetten. Alle kinderen tussen 4 en 18 jaar die inwoner zijn van de gemeente Zeist of actief zijn in de gemeente, kunnen worden voorgedragen. Aanmelden kan via de website van de Gemeente Zeist.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?