Gemeente Zeist geeft subsidie aan inwoners die hun woning willen verduurzamen

subsidie gemeente zeist verduurzaming

© Via Gemeente Zeist

Met ingang van 2024 geeft de gemeente Zeist subsidie aan inwoners en ondernemers die hun woning of bedrijfspand willen verduurzamen óf die extra duurzame nieuwbouw willen. De subsidie geldt alleen voor nieuwbouw en verbouwingen waarvoor de gemeente een omgevingsvergunning verleent.

Op deze manier wil de gemeente inwoners en ondernemers helpen die willen verduurzamen: “Door deze subsidie hoeven de extra kosten van een vergunning geen obstakel te zijn om te verduurzamen”, aldus Wouter Catsburg. “We zijn met z’n allen al goed bezig met isoleren en het opwekken van duurzame energie en deze subsidie maakt dat nóg een stukje aantrekkelijker. Zo werken we stap voor stap aan de leefbare wereld van de toekomst“, vult hij aan.
ZIE OOK:
Binnenkort nieuwe demonstratieruimte over duurzame energie in de Slotlaan

De gemeente heeft elk kalenderjaar een subsidiebedrag beschikbaar van in totaal € 150.000. Om in aanmerking te komen voor een subsidie moet de eigenaar méér doen aan verduurzaming dan wettelijk in het Bouwbesluit is voorgeschreven. De subsidie kan aangevraagd worden via de website van de gemeente Zeist.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?