Gemeente Zeist reageert op vertrek van de kermis: “Geschrokken van de heftigheid”

gemeente zeist kermis zeist vertrek

© De Zeister Krant

Gemeente Zeist heeft gereageerd op vragen van de Zeister Krant over het abrupte vertrek van de kermis afgelopen weekend. De gemeente laat onder meer weten het vervelend te vinden: zowel voor de bezoekers als voor de exploitanten. Ook laat zij weten het ontzettend jammer te vinden als dit het einde van de kermis betekent.

De Zeister Krant vroeg een aantal dagen geleden om een reactie van de gemeente over het vertrek van de kermis. Zo stelde wij de vraag of de gemeente op de hoogte was van wat er vooraf ging aan het besluit van de exploitant om te vertrekken.
Er zijn ongeregeldheden geweest. Dat vinden wij als gemeente natuurlijk vervelend. Zeker voor al die mensen die met goede bedoelingen naar de kermis komen en voor de kinderen, voor wie de kermis is bedoeld“, aldus een woordvoerder van de gemeente. “Ook vinden we het jammer voor de mensen die hard werken om van deze kermis een leuk familie-uitje te maken“.

De gemeente bevestigt dat het ging om een vechtpartij: “De eerdergenoemde ongeregeldheden zijn uitgemond in een vechtpartij. De gemeente is geschrokken van de heftigheid daarvan. De politie was snel ter plaatse om de orde te herstellen. Daar zijn we blij mee, maar we begrijpen goed dat dit incident grote indruk heeft gemaakt op omstanders en betrokkenen“. Wat zich er precies afgespeeld heeft wordt op dit moment nog onderzocht door de politie.

ZIE OOK:
Seyst.Nu en NDZ stellen raadsvragen over plotselinge vertrek van de kermis

Er werden al wat maatregelen genomen om een incident als deze te voorkomen: “De kermis tijdens Pinksteren is een familiekermis, gericht op kinderen en hun ouders. De afgelopen twee jaar is de kermis overdag goed verlopen. In de avond waren er ongeregeldheden en was de sfeer hier en daar gespannen. Aangezien families de kermis in de avond vermeden vanwege de sfeer hebben we dit keer alleen een vergunning verleend voor overdag“, meldt Gemeente Zeist aan deze krant.
Ook meldt de gemeente dat zij aanvullende eisen heeft gesteld: zo zijn er gecertificeerde beveiligers ingezet en was er gezorgd voor een ‘beheersbare in- en uitgang van het evenementterrein’.

ZIE OOK:
Kermis twee dagen eerder dan gepland vertrokken uit Zeist

Op de vraag of dit gevolgen heeft voor de een kermis in de toekomst reageert Gemeente Zeist het volgende: “De gemeente Zeist zou het ontzettend jammer vinden als dit het einde van de kermis is. Het is voor ons belangrijk om leuke activiteiten te houden voor kinderen. Daarbij is het uiteraard belangrijk dat dit veilig georganiseerd kan worden“.

De keuze ligt met name bij de exploitant zelf, aldus de gemeente: “Het was nu de keuze van de exploitant om eerder te sluiten. Uiteindelijk is het de keuze aan deze exploitant of een andere organisator of er volgend jaar weer een kermis wordt georganiseerd“.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?