Seyst.Nu en NDZ stellen raadsvragen over plotselinge vertrek van de kermis

kermis zeist

© De Zeister Krant

Seyst.Nu en Nieuw Democratisch Zeist hebben raadsvragen gesteld naar aanleiding van het plotselinge vertrek van de kermis. De Zeister politieke partijen vragen zich onder meer af wat de reden van het vertrek is en wat de gevolgen hiervan zijn.

De vragen die gesteld worden hebben met name te maken over de transparantie in communicatie rondom het abrupte vertrek van de kermis. “Zou het niet raadzaam zijn dat de Gemeente een melding maakt op haar site en bijvoorbeeld Facebook met iets meer informatie over het vervroegde vertrek van de kermisexploitanten? Er wordt nu van alles gespeculeerd wat voor onrust in het dorp zorgt.”, is te lezen in de ingediende raadsvragen.
Ook zijn de politieke partijen benieuwd naar hoe de beveiliging geregeld was: “Was er voldoende en met regelmaat controle?” Daarnaast wordt er ook antwoord gevraagd op de vraag of er al nagedacht is over hoe deze escalatie in de toekomst voorkomen kan worden, ‘ervan uitgaande dat er een toekomst is voor de kermis’.

ZIE OOK:
Kermis twee dagen eerder dan gepland vertrokken uit Zeist

De politieke partijen stellen ook de vraag of het idee is om de Gemeente Houten te betrekken bij de aanpak van de kermis: “Naar verluidt verlopen de kermisdagen in Houten vrijwel probleemloos. Is het een idee om bij Houten te rade te gaan wat daar de aanpak is?“.

De vragen, die ingediend werden op 22 mei, werden een dag later aangevuld met een drietal vragen. Zo wordt er ook gevraagd of er naar aanleiding van het vertrek al een gesprek heeft geplaats gevonden tussen het college of ambtenaren en de exploitanten. En als dat zo is, wat de inhoud hiervan was en wanneer het gesprek plaats heeft gevonden.
De Zeister Krant stelde zowel aan de Gemeente Zeist als de kermisexploitant vragen, maar heeft hier tot op heden geen reactie over mogen ontvangen.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?