Gemeente Zeist gaat over op was- en strijkservice door Kringloop Zeist

kringloop zeist was strijk service

Ter illustratie © Canva

Gemeente Zeist gaat per 1 november gebruikmaken van een was- en strijkservice voor inwoners met een Wmo-indicatie. In plaats van door een thuiszorgmedewerker, wordt de was gedaan door een bedrijf dat de was thuis ophaalt, was en vervolgens weer gestreken terugbrengt. De wasserij wordt gerund door Kringloop Zeist, waar mensen werken die elders moeilijk aan een baan komen.

Wethouder Laura Hoogstraten klinkt positief over deze oplossing: “Dit is een kwalitatieve en betaalbare oplossing om onze inwoners te blijven ondersteunen in een tijd dat er krapte is aan thuiszorgmedewerkers. Tegelijkertijd bieden we werk aan mensen uit Zeist voor wie dat niet altijd makkelijk te vinden is”, aldus de wethouder.
Gemeenten zijn vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) verantwoordelijk voor het bieden van ondersteuning aan inwoners die hulp in de huishouding nodig hebben. Wassen en strijken hoort hier ook bij, wat meestal verzorgd wordt door thuiszorgmedewerkers.

ZIE OOK:
Website Gemeente Zeist in beeld door de jaren heen

Nu steeds meer mensen een beroep doen op ondersteuning en er krapte is op de arbeidsmarkt komt er meer druk op de capaciteit bij zorgaanbieders. Daarom heeft het college besloten om, in navolging van andere gemeenten, de was- en strijkservice als algemene voorziening in te richten“, legt de gemeente uit.

Het gaat om een proefperiode van twee jaar, voor voornamelijk nieuwe cliënten. Na de evaluatieperiode kan de gemeenteraad besluiten om deze service definitief voor alle Wmo-cliënten met deze indicatie in te richten.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?