Gemeente Zeist: “Bouw inclusieve buurt Eikenstein bijna van start”

eikenstein zeist

© Via Gemeente Zeist

Het bestemmingsplan voor de nieuwe buurt Eikenstein is door het college van B en W ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd. Eikenstein wordt een nieuwe woonbuurt aan de Utrechtseweg op het terrein van de voormalige jeugdgevangenis bij het kruispunt met De Dreef. Volgens planning zou de bouw in 2024 kunnen beginnen.

Met inbreng van omwonenden en belangenorganisaties uit Zeist hebben de ontwikkelaars EarthY en Plegt-Vos en de woningstichting RK Zeist de plannen uitgewerkt. 
Het college van B&W is enthousiast over het ontwerp en ziet daarin het versterken van ontmoeting en gemeenschappelijkheid terug. De opzet en waarden van deze nieuwe buurt zien we als aanwinst voor Zeist. Het college legt het bestemmingsplan dan ook met vertrouwen voor aan de gemeenteraad“, aldus wethouder Angèle Welting.

ZIE OOK:
Gemeente Zeist zoekt ‘helden’ voor kinderlintje

Het plan voor Eikenstein telt in totaal ruim 200 woningen voor verschillende doelgroepen, sociale huur, middelhuur en woningen in de vrije sector koop. “Woningen voor verschillende doelgroepen, veel groen, gemeenschappelijke ruimten en aandacht voor biodiversiteit, energiebesparing en ontmoeting“, aldus de gemeente Zeist.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?