Dit is het nieuwe parkeerbeleid in de gemeente Zeist per 1 april

parkeerbeleid zeist

© De Zeisterkrant

De gemeenteraad heeft een nieuw parkeerbeleid vastgesteld. Per 1 april worden de regels voor het betaald parkeren aangepast. Zo geldt er betaald parkeren tot 19.00 uur in plaats van 18.00 uur in het centrum en vervalt kort parkeren in de winkelstraten.

Een van de grootste aanpassingen in het parkeerbeleid is de uitbreiding van de tijden voor betaald parkeren in het centrum van Zeist. Van maandag tot en met zaterdag is er sprake van betaald parkeren van 09.00 tot 19.00 uur en vrijdagavond tot 21.00 uur.
Dat is niet de enige aanpassing in het parkeerbeleid: kort parkeren in de winkelstraten komt namelijk te vervallen vanaf 1 april. Er kan langer dan anderhalf uur geparkeerd worden in de winkelstraten; deze parkeerplaatsen zijn niet voor het parkeren met een vergunning.

ZIE OOK:
Parkeerplaatsen blijven tóch behouden op de Slotlaan na de herinrichting

Tenslotte zijn alle parkeertarieven van de parkeergarages en terreinen gelijk getrokken. Het uurtarief voor parkeergarages is vastgesteld op € 2,50 per uur, met een maximum van € 6,00. Op alle parkeerterreinen geldt eveneens een uurtarief van € 2,50, met een maximum van € 10,00.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?