De Beleefweek 2022: dit kun je doen in Zeist

De Beleefweek 2022: Dit kun je doen in Zeist

Beeld: © Canva

Komende zaterdag gaat De Beleefweek 2022 van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug van start. Tijdens deze week kun je middels diverse activiteiten voor jong en oud de Utrechtse Heuvelrug ontdekken. Ook in Zeist is er van alles te doen. De Zeisterkrant zette alle activiteiten op een rij

Ezelwandeling Ezelsociëteit (VOL)

Als aftrap van de Beleefweek 2022 geeft de Stichting Opvang Ezelsociëteit op 22 oktober 20 gratis wandelingen weg. De wandeling maak je samen met een begeleider die je alles wat je maar wilt weten kan vertellen over ezels.
Helaas zijn de 20 gratis wandelingen inmiddels vergeven. Op andere dagen tijdens de herfstvakantie is het mogelijk om tegen betaling een ezelwandeling te maken. Meer informatie vind je op de website van de Stichting Opvang Ezelsociëteit.

Rondleiding Ezelsociëteit

Op woensdag 26 oktober kun vanaf 12.00 tot 16.00 uur een rondleiding krijgen op de Ezelsociëteit. De Stichting Opvang de Ezelsociëteit in Zeist biedt onderdak aan zieke, verwaarloosde, bejaarde en mishandelde ezels. Momenteel wonen er zo´n 20 vast bewoners in de opvang die je tijdens de rondleiding allemaal leert kennen. Daarnaast vertellen de verzorgers alles wat je maar wilt weten over ezels en is er de mogelijkheid om de ezels te borstelen.

Aanmelden voor de rondleiding is niet nodig en de toegang is gratis.
LEES OOK:
‘Opvang De Ezelsociëteit erft boerderij met omliggend land’

Doorlopende activiteiten

Test je ezelkennis

Ook zijn er diverse activiteiten die op meerdere dagen plaatsvinden. Zo kun je tot en met 30 oktober elke dag vanaf 10.00 tot 16.00 uur bij de Ezelsocieteit je ezelkennis testen met de test: ‘Ra ra wie ben ik?’

Fieldlab ‘Wij zijn natuur

Vanaf 23 oktober tot en met 26 oktober kun bij het bezoekerscentrum De Boswerf op ontdekkingstocht gaan naar gelijkenissen tussen jezelf en de natuur tijdens het Fieldlab. Door het bestuderen van vormen, structuren en kleuren zul je zien dat jij en de natuur aardig wat overeenkomsten hebben. De resultaten van deze overeenkomsten leg je vast met een camera waar vervolgens een foto-expositie van wordt gemaakt. Je eigen foto´s krijg je in een boekje mee naar huis.

De kosten bedragen €7.50 en deelname is vanaf 7 jaar. Aanmelden is gewenst en er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.
LEES OOK:
Zeister verhalen en Zeister dialect tijdens de start van een nieuwe serie vertelcafé´s

Strijd mee voor de egel

Tot slot zijn er activiteiten die je vanuit huis kunt doen. Zo wordt er de gehele maand oktober gestreden voor de egel. De afgelopen tien jaar is de helft van alle egels verdwenen, het gaat dus erg slecht met de egel in Nederland. OERRR, een jeugdprogramma van Natuurmonumenten, roept alle kinderen in Nederland op om in opstand te komen voor de egels. Er zijn namelijk diverse dingen die je kunt doen om van je tuin, straat of wijk een thuis te maken voor de egel. Zo kun je een egelsnelweg maken door een gat in de schutting te zagen en van een simpele berg takken maak je een egelhotel.

Boscast – Podcast voor kinderen over natuur en bewoners

In de 7-delige podcast ‘De Boscast’ leer je alles over de natuur en de bewoners van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De educatieve en fantasierijke podcast is speciaal voor basisschoolkinderen vanaf 5 tot en met 12 jaar.

Alle informatie over de activiteiten rondom de Beleefweek 2022 vind je op de website van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?