College heeft nog geen mening gevormd over gebiedsvisie KNVB

knvb gebiedsvisie gemeente zeist

Beeld: De KNVB Campus in Zeist. © Archief

Het Zeister college heeft nog geen mening gevormd over de gebiedsvisie van de KNVB. Dat meldt wethouder Angele Welting tijdens de raadsvergadering afgelopen dinsdag. Welting verwacht eind september de raad te kunnen informeren.

Onder meer Nieuw Democratisch Zeist, Seyst.Nu en GroenLinks stelden de vraag of het college inmiddels al een mening gevormd heeft over de gebiedsvisie van de KNVB.
Wethouder Angele Welting: “Nee, het college heeft nog niet zoals in sommige vragen werd verondersteld al een soort intentieverklaring of een mening gevormd over die gebiedsvisie. We zijn op dit moment bezig om ons te beraden op het proces waarbij we ook heel goed willen kijken naar hoe we de participatie daarin willen organiseren.”

Volgens Welting zijn er veel belanghebbenden bij betrokken die – net als de gemeente Zeist zelf – de gebiedsvisie van de KNVB hebben ontvangen. “Dat betekent dat we niet alleen op inhoud de toets willen doen, maar ook willen kijken naar welke stakeholders er allemaal al bij betrokken. We gaan als college een mening vormen over hoe willen dat proces nou vormgeven“.

LEES OOK:
Dierentehuis Zeist trekt aan de bel: “Rust voor onze honden en katten!”

Tijmen Visser van Seyst.Nu reageert hierop dat hij graag een goede communicatie vanuit de gemeente richting de betrokkenen zou willen zien. Gerard van Vliet (GroenLinks) proeft uit het antwoord van het college dat er een procedure gaat komen, terwijl er volgens hem ook een keuze is om iets niet in procedure te nemen, omdat het in een NNN gebied is, een beschermd gebied.
Welting: “Het klopt dat het een NNN gebied is, dat is precies de reden dat de KNVB een verzoek doet tot aanpassing van de betreffende bestemming. Dat is hun goed recht. Ze hebben daar een traject voor door lopen. Ik denk dat wij dat op z’n merites moeten beoordelen en daarin alle afwegingen moeten meenemen“.

LEES OOK:
Fractievoorzitter Seyst.Nu Roy Luca draagt stokje over aan Hanny Roelofsen

De wethouder sluit af met de boodschap: “Op dit moment hebben we er geen mening over, maar zijn we ons beeld aan het vormen en denk ik dat het goed is om de zogenaamde compensatieregeling zoals de KNVB die voorstelt, om ook dat mee te nemen in de afweging“. Welting verwacht eind september middels een raadsinformatiebrief (RIB) de raad hierover te informeren.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?