Mountainbiken in Zeist: dit is mogelijk

mountainbiken in zeist

Wanneer je graag op de mountainbike stapt, is Zeist een zeer interessante omgeving. Er zijn namelijk twee routes te vinden in Zeist: mountainbikeroute Zeist en Austerlitz. Iets buiten Zeist is onlangs mountainbike route Soest geopend en bevindt zich ook landgoed Den Treek – Henschoten: ook daar zijn weer twee routes op te vinden. Kortom: tijd om eens op te rij te zetten wat er mogelijk is als je in de omgeving van Zeist wil mountainbiken.

Welke routes zijn er allemaal in Zeist?

Als we kijken naar de mountainbike routes in Zeist zelf, dan zijn dat er eigenlijk twee: MTB route Zeist en MTB route Austerlitz. Deze twee routes overlappen elkaar en kunnen dus ook makkelijk met elkaar gecombineerd worden.

Mountainbike route Zeist heeft een afstand van ongeveer 16 kilometer en zo’n 140 hoogtemeters. Bekijk hieronder ee een video van deze route:
Vlakbij MTB route Zeist ontdek je mountainbike route Austerlitz. Deze route is ietsjes langer en vlakker, waardoor deze ook zeer geschikt is voor beginners. Sterker nog: er is zelfs een stukje dat speciaal gemaakt is voor kinderen: kinderroute Austerlitz.

Je kunt beiden routes het best starten bij het Beauforthuis aan de Woudenbergseweg. Er is daar voldoende parkeergelegenheid, de mogelijkheid om achteraf nog een lekker drankje te doen en er is zelfs een bike cleaner te vinden.

Let op: je hebt een mountainbike vignet nodig

Waar je wel rekening mee moet houden, is dat een vignet nodig hebt om de routes te mogen betreden. Het gaat om MTB vignet Utrechtse Heuvelrug. Dit vignet kost 7.50 euro per jaar en is verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten in Zeist:
  • Care 4 Bikes, Nooitgedacht 40, 3701 AN in Zeist
  • Rijwielpaleis Zeist, Voorheuvel 72-74, 3701 AG in Zeist
  • No Limit Cycling, v.d. Heijdenlaan 37, 3705 ED in Zeist
  • De Krakeling, Woudenbergseweg 17, 3707 HW in Zeist
  • Hotel Restaurant Oud London, Woudenbergseweg 52 in Zeist
  • Banierhuis Zeist, Hoogkanje 78, 3708 DL in Zeist

Met de inkomsten van het vignet kunnen de routes op de Utrechtse Heuvelrug onderhouden worden. Het is goed om te weten dat dit vignet ook geldig is voor de andere routes op de Utrechtse Heuvelrug, waaronder Soest, Amerongen en Leersum.

Nog meer mountainbiken rondom Zeist

Is dit nog lang niet genoeg? Dan hebben we goed nieuws voor je: er zijn namelijk nog meer routes op de Utrechtse Heuvelrug te vinden. Iets buiten Zeist ontdek je bijvoorbeeld landgoed Den Treek – Henschoten. Hier zijn twee prachtige routes te vinden: MTB route Leusden en Woudenberg.

Het is goed om te weten dat je voor deze routes wel een ander vignet nodig hebt: MTB vignet Den Treek. Dit vignet is ook voor één dag te koop voor 5 euro. Hou er dan wel rekening mee dat je hem koopt op de dag dat je gaat mountainbiken, gezien de aankoopdag de geldende dag is dat je hem kunt gebruiken.
Mountainbike huren?

Heb je zelf geen mountainbike? Geen zorgen: in Zeist kun je terecht bij MTB Center Austerlitz om een mountainbike voor een dag te huren. Bekijk meer informatie over een mountainbike huren in Zeist.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?