Zo voorkomt Gemeente Zeist overlast van geparkeerde deelfietsen van TIER

tier fietsen zeist

Geparkeerde TIER fietsen bij het busstation in Zeist © De Zeisterkrant

Vorige maand is de gemeente Zeist begonnen met een pilot met elektrische deelfietsen van TIER. De fietsen kunnen door iedereen met de TIER app gebruikt worden. Op verschillende foto’s die bij de redactie binnengekomen zijn, is een verzameling van deze fietsen te zien bij het busstation bij de Slotlaan. Hoe voorkomt de gemeente overlast van geparkeerde TIER fietsen? De Zeisterkrant stelde de gemeente vragen.

Op de vraag of de gemeente invloed heeft op de hoeveelheid fietsen die geparkeerd mogen worden op een specifieke locatie, antwoordt de gemeente het volgende: “De gemeente heeft afspraken gemaakt met TIER over de zones waar de deelfietsen geparkeerd mogen worden. Buiten die zones blijft de teller voor de kosten doorlopen om de gebruiker te motiveren om de deelfiets op de juiste plek te zetten“.
Daarnaast past TIER een zone binnen 24 uur aan wanneer de gemeente Zeist daarom vraagt, meldt een woordvoerder aan deze krant. “Zo kan de gemeente invloed uitoefenen wanneer er ergens te veel fietsen staan of wanneer er juist geen gebruik wordt gemaakt van een gebied“.

ZIE OOK:
Zeist krijgt elektrische deelfiets

Er zijn ook afspraken gemaakt: TIER is 24 uur per dag bereikbaar voor meldingen van gebruikers, inwoners en de gemeente. Een verkeerd geparkeerde fiets? Dat is zichtbaar in het systeem van TIER, waarna deze binnen een werkdag door het bedrijf zelf verwijderd worden. “Bij melding van een hinderlijk geparkeerde fiets kan dit al binnen vier uur gebeuren“, benadrukt de gemeente.

ZIE OOK:
Seyst.nu lanceert ‘Prettignaarbuiten.nl’

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?