Zeister psycholoog Martijn Veltkamp lanceert boek over identiteit

martijn veltkamp

Zeister psycholoog Martijn Veltkamp © M. Veltkamp

Psycholoog Martijn Veltkamp uit Zeist heeft een boek geschreven over identiteit: Het Raadsel van het Ik. De Zeistenaar verdiepte zich zeven jaar lang in de psychologie, filosofie en sociologie van het ‘ik’. Het 392 pagina tellende boek is vanaf nu te koop, ook bij Kramer & Van Doorn in de Slotlaan.

Veel boeken over identiteit zijn specialistisch en zoomen in op maar Ă©Ă©n stukje, bijvoorbeeld de rol van onze opvoeding. Ik wilde juist een compleet maar tegelijk heel toegankelijk boek schrijven, zodat het een plezier is om te lezen en je bovendien Ă©cht een goed beeld krijgt van wat ons maakt tot wie we zijn“, meldt Veltkamp aan deze krant.
Of het boek zorgt voor verrassende inzichten? “Absoluut. Zo denken mensen vaak dat om te ontdekken wie ze zijn, ze zich moeten afzonderen, om ’tot jezelf te komen’. Maar wie je bent hangt ook heel erg af van je omgeving: om jezelf te leren kennen moet je dus juist ook in gesprek met de mensen om je heen“, aldus de Zeister psycholoog.

Tekst gaat door onder de video.

Het raadsel van het Ik is vanaf nu te koop voor een prijs van € 34,90. In Zeist kun je hem ook kopen bij Kramer & Van Doorn in de Slotlaan.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?