Zeist Historisch Gemeenschap eert Koos Janssen met zilveren legpenning

koos janssen legpenning zhg

Oud burgemeester Koos Janssen en Flora de Vrijer van ZHG © Erwin Blok, via ZHG

Op 23 mei 2024 heeft het Zeister Historisch Genootschap Koos Janssen geëerd met de zilveren de Monté ver Loren legpenning. De penning werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse medewerkersavond van het ZHG.

Voorzitter Flora de Vrijer memoreerde in haar toespraak de vele positieve contacten tussen de Gemeente Zeist en het ZHG en daarbij  in het bijzonder de verdiensten van de oud burgemeester. Zijn belangstelling voor het erfgoed in het algemeen en in het bijzonder dat van Zeist.
Dankzij de inspanningen van de heer Janssen is het ZHG ingehuisd in het gemeentearchief, dat is van groot belang om één plek in Zeist te hebben waar onderzoekers, belangstellingen en vragenstellers  over de geschiedenis van Zeist (in brede zin) terecht kunnen“, aldus ZHG.

Legpenning

Het Zeister Historisch Genootschap schenkt de legpenning om hem of haar te eren die zich als bestuurder, auteur of faciliteerder in hoge mate verdienstelijk heeft gemaakt voor het Genootschap dan wel aan het ‘levend’ houden van de geschiedenis van Zeist. Het was de 24ste penning die sinds 1999 door het Zeister Historisch Genootschap is geschonken.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?