‘VVD Zeist leeft mee met de slachtoffers in Israël’

vvd zeist israel

Ter illustratie. © Canva

VVD Zeist laat in een bericht op haar website weten mee te leven met de slachtoffers in Israël. De politieke partij meldt onder meer ‘dat zij zich met klem distantieert van terrorisme’ en spreekt over ‘laffe terreurdaden’.

Israël en de Palestijnse gebieden maken op dit moment – op gang gebracht door terreurdaden van Hamas – een afschuwelijke tijd door. De VVD-Zeist leeft mee met onschuldige slachtoffers van dit conflict“, klinkt de inleiding van het bericht op de website van VVD Zeist.
Afgelopen weekend werd de wereld opgeschrikt door de laffe terreurdaden van Hamas in Israël. De beelden van burgers die door de terroristen worden opgejaagd en ter plekke worden geëxecuteerd, gaan door merg en been“, vervolgt Ernst Van Splunter, auteur van het bericht, onder een foto van de Israëlische vlag.

ZIE OOK:
Gemeente Zeist over gebeurtenissen in Israël: “Aan beide zijden betalen burgers de tol”

De politieke partij laat weten zich te distantiëren van terrorisme en haalt een redactioneel commentaar van de Volkskrant van 8 oktober erbij: “Er is geen enkele rechtvaardiging voor de oorlogsmisdaden van Hamas. Met deze actie heeft de organisatie een spiraal van geweld op gang gebracht. Israël kan niet anders dan terugslaan, maar in de dichtbevolkte Gazastrook maakt elke Israëlische actie onvermijdelijk burgerslachtoffers“.

Het bericht eindigt met een erkenning dat ‘de voortgaande kolonisatie door Israël in de bezette gebieden strijdig is met het internationaal recht’, maar dat dit ‘in geen geval het terroristisch geweld rechtvaardigt dat we afgelopen weekend hebben gezien’.
Het hele bericht is hier te lezen op de website van VVD Zeist.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?