Volgende week wordt de collecte voor de Nierstichting gehouden in Zeist

collecteweek nierstichting zeist

Beeld: (v.l.n.r.) Coördinator Piet M. Oskam, Silvia van Echtelt en Lonneke van Rees zetten zich als comité van De Nierstichting in om de collecte in Zeist in goede banen te leiden.

Van maandag 19 tot en met 24 september 2022 wordt de collecte van de Nierstichting gehouden in Zeist. Enkele tientallen collectanten komen weer langs deur om geld op te halen om onderzoek naar en behandeling van nierziekten mogelijk te maken.

In de wijk Wilhelminapark in Zeist is een comit√© gevormd. Wijkbewoners Lonneke van Rees, Silvia van Echtelt zetten zich samen met co√∂rdinator Piet M. Oskam in om de collecte in Zeist goed te laten verlopen. “Met inzet van vele vrijwilligers en gulle bijdragen van inwoners  levert Zeist een stevige bijdrage aan dit goede doel“, aldus het comit√©.
BEKIJK OOK:
Stichting Samen Oplopen maakt 500e koppeling in Zeist

De landelijke opbrengst bedraag ruim 3 miljoen euro. Alleen al in Zeist worden jaarlijks vele duizenden euro’s opgehaald door de collectanten. De collectebus is ook voorzien van een QR code, waarmee digitale giften worden gedaan.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?