Verdachten aangehouden op verdenking van bankhelpdeskfraude met slachtoffers uit Zeist en Woudenberg

politie zeist

De politie heeft twee verdachten uit Almere aangehouden op verdenking van betrokkenheid van bankhelpdeskfraude. Het gaat om een 19 jarige vrouw en een 21 jarige man. Een van de slachtoffers betrof een inwoner uit Zeist.

Een rechercheteam uit Oost-Utrecht is een onderzoek gestart nadat uit meerdere aangiften van bankhelpdeskfraude bleek dat er sprake was van meerdere overeenkomsten.

In deze zaken werden slachtoffers, uit onder andere Zeist en Woudenberg, gebeld door een mannelijke bankmedewerker. Deze deelde hen mee dat zij slachtoffer waren van oplichting, waarna een vrouw aan huis kwam om hun bankpas veilig te stellen. Met deze pas werden er vervolgens verschillende bedragen van de bankrekening gestolen.
ZIE OOK:
Politie Zeist waarschuwt voor hoge boetes voor niet krabben van autoruiten

Het rechercheteam kwam beide verdachten op het spoor, waarna zij een 19-jarige vrouw en een 21-jarige man uit Almere hebben gearresteerd. Bij de doorzoeking werden ook communicatiemiddelen aangetroffen die mogelijk gebruikt zijn voor het plegen van deze criminaliteit. “De verdachten zitten momenteel in hechtenis voor verder verhoor. Nader onderzoek moet uitwijzen om hoeveel slachtoffers het vermoedelijk gaat en wat het precieze schadebedrag is“, meldt de politie.

ZIE OOK:
Politie bevrijdt ree uit hek op tweede kerstdag

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?