Tentoonstelling van Zeister Fotogroep De Essentie vanaf nu te bewonderen in het gemeentehuis

tentoonstelling de essentie gemeentehuis zeist

© Mel Boas/Boasphoto.nl

Woensdagmiddag is de tentoonstelling van Zeister Fotogroep De Essentie in het gemeentehuis van Zeist geopend door wethouder Laura Hoogstraten. Tot 1 april 2024 is de uitgebreide collectie met foto’s te bewonderen in het gemeentehuis.

Met ruim 48 jaar aan ervaring en ongeveer dertig leden biedt de groep een diverse blik op fotografie, variërend van portretten, landschappen, architectuur en dierenleven tot straattaferelen en creatieve stillevens. De fotogroepsleden streven altijd naar ‘Fotografische facetten, de essentie van eenheid in verscheidenheid’.
Laura Hoogstraten, die de tentoonstelling officieel opende, werd eerder deze maand zelf gefotografeerd op Dorpsboerderij De Brink. Zij ontving een ingelijste foto uit handen van De Essentie voorzitter Dick van Jeukens. “Het is mijn favoriete plek in Zeist om meerdere redenen. Jong en oud komen hier samen en genieten van de dieren en de prachtige stadsnatuur eromheen. Ik kwam hier zelf ook veel met mijn eigen kinderen. Daarom wilde ik graag daar gefotografeerd worden op een manier die voor mij het meest natuurlijk voelt. Dat straalt dit portret helemaal uit. Laura Puur, zoals ze echt is“, meldt een enthousiaste Hoogstraten.

De tentoonstelling is te bezoeken tot 1 april 2024. Raadpleeg de website van de gemeente Zeist voor de actuele openingstijden.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?