Stadslab Zeist organiseert LHBTIQ+ filmavond in het Torenlaan Theater

torenlaan theater zeist

Het Torenlaan Theater in Zeist © De Zeisterkrant

Dinsdagavond 12 september organiseert Stadslab Zeist een filmavond over de wereld van gender en identiteit. Theatermaker Tijn de Jong presenteert het programma vol films, gesprekken, een tentoonstelling en afsluitend een dansavond. De organisatie benadrukt dat deze avond iedereen welkom is, binnen én buiten de LHBTIQ+-gemeenschap.

Het belangrijkste doel is elkaar te informeren en verbinding met elkaar aan te gaan. Er worden vijf korte, thematische films vertoond, gemaakt door mensen uit de LHBTIQ+-gemeenschap. Na elke film is er gelegenheid om in gesprek te gaan met de makers en verschillende ervaringsdeskundigen“, meldt de organisatie.
Het is niet de eerste keer dat deze Movie Night plaatsvindt: in 2021 vond het evenement al een keer plaats in het Slottuintheater. De organisatie wil het evenement de komende drie jaar herhalen. Stadslab Zeist organiseert Movie Night onder meer in samenwerking met de gemeente Zeist en COC Midden Nederland.

ZIE OOK:
Gemeente Zeist hijst regenboogvlag op Coming Out Day

De locatie van de Movie Night is het rolstoelvriendelijke Torenlaan Theater. De avond duurt van 19.00 tot 23.00 uur. Een toegangsbewijs kost € 6,50, inclusief popcorn. Tickets zijn hier te koop.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?