Socrateskoor zingt Johannas-Passion in het weekend voor Pasen

socrateskoor optreden pasen bach

© Socrateskoor

In het weekend voor Pasen voert het Socrateskoor de Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach uit. Onder leiding van dirigent Sven Boogert geeft het koor op zaterdag 23 en zondag 24 maart een concert. Beiden concerten vinden plaats in de grote zaal van de Stichtse Vrije School.

De Johannes-Passion van Bach hoort net als zijn Matthaüs-Passion bij de Paastijd. In beide passieverhalen wordt het lijden en sterven van Christus muzikaal verteld. In de Matthaüs staat de menswording van Christus centraal, in het evangelie van Johannes wordt de nadruk gelegd op de goddelijke afkomst van Christus“, meldt het Socrateskoor aan deze krant.
Sven Boogert noemt de Johannes kleiner en ingetogener dan de Matthaüs en muzikaal toegankelijker voor het publiek. “Het blijft altijd weer bijzonder om in de aanloop naar Pasen een passie van Bach te horen“, aldus de dirigent van het koor.

ZIE OOK:
Komend weekend ‘Passion’ markt met diverse kramen bij Wereldwinkel Zeist

De concerten vinden plaats op zaterdag 23 maart om 19.30 uur en op zondag 24 maart om 14.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Socrateskoor: volwassenen betalen 20 euro per persoon, kinderen tot 14 jaar betalen 12,50 euro.

Socrateskoor

Het Socrateskoor is een amateurkoor, samengesteld uit enthousiaste ouders en vrienden van de Stichtse Vrije School. Het koor staat meer dan 30 jaar onder leiding van Sven Boogert, die ook koor- en muziekdocent is van de school.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?