Slot van Sinterklaas 2023 in Zeist: “Na twee jaar terug van weggeweest!”

sinterklaas intocht 2022 zeist

© Slot van Sinterklaas

Na twee jaar wachten is het eindelijk weer zover: het Slot van Sinterklaas zal haar deuren weer openen. Dit jaar is het thema ‘Sherlock Hommeles’. Het evenement vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 december.

Vorig jaar ging het Slot van Sinterklaas vanwege verschillende redenen niet door, maar dit jaar worden de poorten weer geopend. Het beloofd weer ouderwets gezellig te worden: “Overal waar je kijkt is het Sinterklaas en zijn er veel verrassingen in de kamers van het Slot te ontdekken. Het Slot van Sinterklaas is gevuld met sfeer, warmte, ouderwetse gezelligheid en vrolijke deuntjes“, aldus de organisatie.
Sherlock Hommeles

Bij aankomst krijgen bezoekers een speciaal informatieboekje met een potlood en een vergrootglas. Het vergrootglas heeft te maken met het thema van dit jaar: Sherlock Hommeles, een knipoog naar de populaire detective.

Op het plein van het Slot van Sinterklaas is een ruim terras te vinden en zijn welbekende oud-Hollandse spellen opgesteld. “Maar dat is nog niet alles! Via een geheime deur kom je terecht bij een doorlopende theater- en dansvoorstelling“, vult de organisatie van het populaire evenement aan.

Programma

Bij aankomst worden bezoekers ontvangen door een Slot lakei. Vervolgens gaan bezoekers aan de slag als een ‘echte Sherlock Hommeles’ door het Slot van Sinterklaas. Tijdens deze tocht kun je een kijkje nemen in zijn slaapkamer en zijn ‘vermaarde pepernotenbad’. Ook de kamers van de Pieten worden niet overgeslagen.
Na afloop van de zoektocht vindt de grote ontmoeting met Sinterklaas plaats in de eetzaal.

Tickets

Tickets kunnen gekocht worden via een speciale website, waar je aan kunt geven op welk tijdstip je wenst aan te komen. Kinderen van 2 tot 12 jaar betalen € 12,75 per persoon, dit is inclusief een goodie bag en een vergrootglas. Een ticket voor volwassenen kost € 14,75.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?