Redder van kip wordt aangemerkt als verdacht persoon

redder kip zeist

Beeld: ter illustratie. © Canva

Een inwoner van Zeist heeft afgelopen zaterdag samen met een omwonende een ontsnapte kip van de Boulevard gered. In hardloopkleding ging hij daarna langs een aantal deuren van mensen die kippen hebben. Niet veel later kreeg hij een bericht binnen via een buurt WhatsApp-groep: hij was aangemerkt als verdacht persoon.

Zaterdagmiddag omstreeks 18.00 uur liep de inwoner hardlopend langs de kip. De kip, die netjes op het trottoir liep, schrok en dreigde de autoweg op te rennen. De jongeman leidde de kip richting de Burgemeester van Tuyllaan, om vervolgens op de hoek aan te bellen voor een helpende hand.
Toen de kip voorzichtig met een kartonnen doos gevangen was, moest de herkomst achterhaald worden. De hardloper in kwestie ging een aantal deuren langs: “Ik weet dat er tuin was met kippen, daar ging ik als eerst langs. Vervolgens werd ik van huis naar huis gestuurd, totdat ik voor een dichte deur kwam te staan“.

Na eventjes wachten voor de dichte deur besloot de kippenredder om weer terug te keren naar de buurtbewoner met de met kip gevulde kartonnen doos. “Deze zei dat de kip wel even bij hem kon blijven en dat hij een briefje door de bus zou doen van de bewoners die niet open deden“.

Later op de avond kreeg de hardloper een WhatsApp-bericht binnen. Hij werd tot in detail omschreven. De politie was zelfs op de hoogte gesteld en zou die avond en nacht extra opletten en surveilleren. Een andere bewoner in de WhatsApp-groep wist zelfs te melden dat de kippenredder – met hetzelfde signalement – diezelfde avond nóg een keer gezien was met de man. “Dat kon helemaal niet, ik zat thuis op de bank met mijn vriendin. Het blijkt dat de WhatsApp buurtpreventie goed werkt. Misschien te goed“, grapt de jongeman.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?
One Comment on “Redder van kip wordt aangemerkt als verdacht persoon”

Comments are closed.