Recordopbrengst bij evenement 24H Chefs 

24h chefs

Tijdens het evenement werd er een recordbedrag van € 195.000 opgehaald. © A. Popken

Maandag 27 mei om 12.00 uur maakte Tjitze van der Dam, organisator van 24H Chefs, met trots en emotie bekend dat het evenement € 195.000 heeft opgehaald voor het prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. “Het blijven voor mij de meest bijzondere 24 uur van het jaar. Het is fantastisch om iedereen weer bij elkaar te brengen en als één grote familie een vuist te maken voor de allerkleinsten“, aldus van der Dam 

Met 8 sessies, bijna 3000 gerechten en 500 gasten was het evenement een groot succes. Zondag 26 mei om 12.00 uur ’s middags startte de kookmarathon. Topchefs gaven 24 uur lang in de keuken het stokje aan elkaar door om geld op te halen. Naast de kookmarathon werd er ook volop genoten van de culinaire markt, Radio Horeca, een veilig met allerlei bijzondere items en een loterij van een van de sponsors. 
Tekst gaat verder onder de foto.

24h chefs keuken
© A. Popken

In het laatste uur wordt er nog hard gewerkt in de keuken om de laatste gerechten naar de gasten te brengen. Chefs proeven van elkaars gerechten en genieten allemaal van de creaties die worden neergezet door collega’s in het vak, ieder op zijn eigen manier en stijl. 

Als de koffie geschonken is en de gasten zich buiten in de kasteeltuin hebben verzameld, wordt samen met een vertegenwoordiger van het Máxima Centrum de cheque met het bedrag bekendgemaakt. Er volgt een groot applaus en hier en daar vloeien tranen van trots. Het bedrag ondersteunt het Prinses Máxima Centrum in hun missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Naast vermoeide ogen heeft de organisator Van der Dam dolgelukkig bekend mogen maken dat het een recordbedrag is wat ze dit jaar hebben opgehaald met 24H Chefs.
24h chefs recordbedrag
© A. Popken

 

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?