Raadsvergaderingen niet meer via YouTube te zien

gemeentehuis gemeente zeist

© De Zeister Krant

De raadsvergaderingen live meekijken via YouTube? Dat kan niet meer. Gemeente Zeist heeft namelijk besloten om de vergaderingen alleen nog uit te zenden via het raadsinformatiesysteem. Volgens een woordvoerder biedt dat systeem meer mogelijkheden dan YouTube.

Op de vraag waarom de vergaderingen niet meer via YouTube uitgezonden worden reageert de gemeente het volgende: “Het raadsinformatiesysteem is vrij toegankelijk en biedt met de mogelijkheid om per onderwerp of spreker terug te kijken meer gebruiksvriendelijkheid.“, aldus een woordvoerder.
Ook advertenties blijken een reden om te stoppen met YouTube en alleen nog gebruik te gaan maken van het raadsinformatiesysteem: “Daarnaast krijg je bij het terugkijken van debatten geen advertenties te zien“. Bij 1000 abonnees heb je als eigenaar van een YouTube-kanaal de mogelijkheid om advertenties uit te schakelen. Met een kleine 350 abonnees is dat dus nog niet mogelijk.

Waarom YouTube er niet gewoon naast kan blijven bestaan als uitzendtool? “Omdat we dit niveau van gebruiksvriendelijkheid niet kunnen bieden via YouTube is de keuze gemaakt om alleen gebruik te maken van ons raadsinformatiesysteem“, aldus de zegsman.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?