Provincie Utrecht geeft korting op fietshelmen: wees er wel snel bij

fietshelm korting anwb provincie utrecht

© Provincie Utrecht

Provincie Utrecht komt met een kortingsactie voor de aanschaf van fietshelmen. Inwoners van de provincie kunnen in de maand mei een goedgekeurde fietshelm bij deelnemende fietswinkels en ANWB winkels kopen met 25 euro korting. Er zijn 1000 helmen beschikbaar gesteld.

De kortingsactie moet bijdragen aan de ambitie van Provincie Utrecht om ‘fietsregio van Europa’ te worden. Het dragen van een fietshelm vermindert de kans op hoofd- en hersenletsel bij een botsing of een val.
AndrĂ© van Schie, gedeputeerde Mobiliteit, over het belang van het dragen van een fietshelm: “Verkeersveiligheid is voor de provincie Utrecht erg belangrijk. Er is eigenlijk geen discussie mogelijk over het belang van het dragen van een fietshelm. Juist omdat een ongeluk in een klein hoekje kan zitten, raad ik iedere fietser aan altijd een helm te dragen omdat het de kans op ernstig letsel enorm verkleint“.

De korting van 25 euro is geldig in mei 2024 bij aanschaf van een goedgekeurde fietshelm bij deelnemende fietsenwinkels en ANWB winkels in de provincie Utrecht. Er zijn 1000 helmen met korting beschikbaar, de actie eindigt zodra dit aantal bereikt is. “Ik hoop dat veel mensen er gebruik van maken voor veel veilige fietskilometers“, aldus Van Schie.

ZIE OOK:
Video: nieuwe verkeersdrempels op Krakelingweg ter hoogte van Laantje zonder Eind

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?