Provincie en gemeenten: “Wees alert op wolven en houd honden aangelijnd”

wolf provincie utrecht

© Gemeente Zeist

De provincie en gemeenten doen een dringende oproep aan bezoekers van natuurgebieden in Leusden, Woudenberg en Zeist alert te blijven op de aanwezigheid van een wolf. Dit naar aanleiding van het incident van afgelopen weekend in Leusden, waarbij een hond is gebeten en meegenomen door een wolf. Daarnaast wordt ook geadviseerd om honden aangelijnd te houden, ook in hondenlosloopgebieden.

Het incident vond afgelopen zaterdagmorgen plaats. Er wordt nog altijd naar de hond gezocht, onder andere door inzet van een speurhond. “Uit een eerste analyse van de beelden van de wildcamera’s door het Wolvenmeldpunt van BIJ12 blijkt dat deze wolf welpen heeft en dat deze welpen in de buurt van de hond waren”, aldus Gemeente Zeist in een persbericht. Volgens deskundigen heeft de wolf deze hond waarschijnlijk als bedreiging gezien en de welpen instinctief willen beschermen. De aanval zelf is niet op camera vastgelegd.
ZIE OOK:
Provincie Utrecht doet onderzoek naar confrontatie wolf en hond bij Austerlitz

Het blijft aan de bezoekers zelf een afweging te maken om met hun hond het gebied in te gaan. Naar aanleiding van het incident adviseren de provincie en de betreffende gemeenten bezoekers van het gebied om extra alert te zijn, honden te allen tijde aangelijnd te houden en, indien zij de wolf of de welpen zien, uit het gebied weg te gaan. In de natuurgebieden worden de komende periode opnieuw extra waarschuwingsborden geplaatst.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?