Programma Zeister Muziekdagen 2022

Programma Zeister Muziekdagen 2022

Beeld: ter illustratie © canva

De Zeister Muziekdagen 2022 zijn in volle gang. De Zeisterkrant maakte een overzicht van het volledige programma, welke wij regelmatig zullen updaten. Hieronder een overzicht van concerten die je de komende dagen kunt bijwonen.

Dinsdag 16 augustus – Quatuor Ébène

Quatuor Ébène is een Frans strijkkwartet dat bekend staat om zijn veelzijdigheid. Klassiek, jazz en hedendaagse muziek, het komt allemaal voorbij bij Quatuor Ébène. De New York Times omschreef het kwartet als volgt: “A string quartet that can easily morph into a jazz band”,
  • Prijs €35/30/10 inclusief pauzedrankje
  • Tijd: 20:15 – 22:15
  • Locatie: Grote Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente
Woensdag 17 augustus – Spaanse avond met Izhar Elias & Friends

“Met gevoel voor stijl, timing, kleur en diepgang ontstijgt Izhar Elias zijn instrument”, meldt Trouw over de gitarist. Met talloze concerten in Europa, Rusland, Zuid- Oost Azie, Australie en de VS, kun je wel zeggen dat Izhar Elias een aardige repertoire heeft opgebouwd. Zo won de gitarist diverse prijzen waaronder de Nederlandse Muziekprijs in 2011. Ook trad hij in 2016 op voor Koning Willem-Alexander tijdens het Koningsdagconcert.

Samen met cellist Joachim Eijlander en violiste Quirine Scheffers speelt hij woensdagavond voornamelijk muziek van Gaspar Cassadó. “Verwacht een temperamentvol concert met warmbloedige en opzwepende muziek “, vermeldt Zeister Muziekdagen op hun website.

  • Prijs: €25/20/10 inclusief pauzedrankje
  • Tijd: 20:15 –
  • Locatie: Grote Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente

LEES OOK:
Zeister Muziekdagen in Beauforthuis

Donderdag 18 augustus – Rising stars: Belinfante Quartet | Dostojevski Quartet

Op donderdagavond treden de Nederlandse ensembles het Belinfante Quartet en het Dostojevski Quartet op. Het Belinfante Quartet bestaat uit violistes Olivia Scheepers, Fiona Robertson, Henrietta Hill en cellist Paul Marques i Oleo.

Leuk om te weten: het Quartet Belinfante dankt zijn naam aan Frieda Belinfante, celliste en de eerste vrouwelijke dirigent in Europa
Samen met het Dostojevski Quartet bestaande uit violisten Charlotte Basalo Vazquez, Julia Kleinsmann, Francesca Wiersma en celliste Emma Kroon, spelen zij onder andere Octet for Strings van Mathilde Wantenaar.

  • Prijs €35/30/10 inclusief pauzedrankje
  • Tijd: 20:15 –
  • Locatie: Grote Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente

Meer informatie over de concerten vind je op de website van de Zeister Muziekdagen.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?