Politie ontmantelt hennepkwekerij dankzij sneeuwbui

politie zeist

© via Politie Zeist

Politie Zeist heeft een hennepkwekerij ontmanteld in een woning in de wijk Couwenhoven. Niet door tips van buren of omwonenden, maar door een sneeuwbui. Op één dak lag geen sneeuw, terwijl er op de rest van de woningen wel sneeuw bleef liggen tijdens een sneeuwbui.

De sneeuwbuien van de dag ervoor zorgde voor een winters schouwspel in de straat. Plots viel het de agenten op dat er op één dak geen sneeuw lag, terwijl er op de rest van de woningen wel sneeuw lag. De agenten wisten dat voor de productie van hennep veel warmte nodig is, en op een warm dak sneeuw niet blijft liggen. Daarop besloten zij onderzoek te doen naar de woning en de bewoners“, meldt de politie.
ZIE OOK:
Politie Zeist waarschuwt voor hoge boetes voor niet krabben van autoruiten

De politie zette een helikopter in om een warmtebeeld te maken van het pand. Daaruit kwamen voldoende aanwijzingen naar voren om de woningen binnen te treden op dinsdag 23 januari. “In de woning troffen zij meerdere ruimtes aan die vol stonden met materialen die gebruikt worden om hennep te vervaardigen. Ook troffen ze naar schatting ruim 500 hennepplanten aan, meerdere materialen om hennepolie te vervaardigen en veel contant geld. De 48-jarige bewoner is aangehouden“, aldus de politie.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?