Platform ‘Zeist. De Open Slotstad’ officieel gelanceerd

zeist de open slotstad gelanceerd

Een aantal van de initiatiefnemers van het platform met wethouder Walter van Dijk (2e v.l.) . © R .Tigchelaar

Het nieuwe platform ‘Zeist. De Open Slotstad’ is vanmiddag officieel gelanceerd. Het platform is gestart door de Gemeente Zeist, betrokken ondernemers en maatschappelijke partners. “Het doel is om dé website voor de promotie van gemeente Zeist en haar dorpen en kernen te zijn“, aldus de initiatiefnemers.

Tijdens een bijeenkomst in de vernieuwde De Colonel aan de Slotlaan vond de officiële lancering plaats. Wethouder Walter van Dijk sprak de aanwezigen toe, evenals Peter de La Mar, een van de gezichten achter het platform.
Een belangrijk onderdeel van het complete platform is de website DeOpenSlotstad.nl. De website is opgedeeld in vier thema’s: een agenda, een overzicht van bezienswaardigheden, een overzicht van winkels en horeca en een blog met ‘verhalen uit Zeist’.

Het logo van het platform bestaat uit een rechtopstaande sleutel met daarvoor de gemarkeerde tekst ‘Zeist. De Open Slotstad.’ “Elk thema heeft een eigen kleur én een eigen sleutel.”, meldt Laura Nieuwenhuis van RBT Heuvelrug & Vallei.

laura de open slotstad
Laura Nieuwenhuis vertelt over het nieuwe platform © De Zeister Krant

Onder de aanwezigen zijn enkele ondernemers. “Kan ik mijn eigen bedrijfsgegevens uploaden op de site?“, vraagt één van de aanwezige ondernemers die een restaurant heeft op de hoek van de Slotlaan zich af. “Nee, dat niet: wij hebben een selectie gemaakt van ondernemers die erop komen te staan. Zie het als een magazijn, waarbij ons platform de etalage is“, antwoordt Nieuwenhuis.
Maar, de website is niet het enige belangrijke onderdeel van het platform. “Het is niet slechts een website, maar een dynamisch platform dat zich volledig inzet voor het vergroten van de zichtbaarheid van Zeist zowel online als offline“, meldde Emilie de Mooij eerder aan deze krant

Voor ondernemers is er een speciale toolkit beschikbaar gesteld: deze bestaat uit verschillende banners en het logo van het platform. Deze kunnen zij gebruiken om het platform onder de aandacht te brengen.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?