Organisatie StartbaanRun over jubileumeditie: “Groot succes!”

startbaanrun soest 2022

© Archief via StartbaanRun

Op zondag 5 november 2023 vond de 10e editie plaats van de StartbaanRun op Park Vliegbasis Soesterberg. Ondanks het slecht weer meldden zich een recordaantal aan: maar liefst 1100 deelnemers stonden aan de start van deze hardloopwedstrijd.

We zijn enorm dankbaar voor de steun van onze deelnemers, vrijwilligers en sponsors. Het succes van dit evenement is een getuigenis van de kracht van onze gemeenschap en hun toewijding aan het ondersteunen van lokale goede doelen“, meldt een woordvoerder van de organisatie.
Een bijzonder moment was het afscheid van Hans Koele, initiatiefnemer van de StartbaanRun, die na 10 jaar afscheid nam van het organiserend comité. Hans nam zelf deel aan de 10 kilometer run met startnummer 10 en werd na afloop door Altis en de Rotary Club Amersfoort in het zonnetje gezet.

ZIE OOK:
Video: Sport & Cultuurfestival in de Slotlaan in Zeist

De opbrengst van het evenement, zo’n 15.000 euro, gaat naar drie goede doelen: Petje Af, 033InActief en Jeugdfonds Sport en Cultuur. “Deze organisaties zetten zich in voor de jeugd in Amersfoort en omgeving. De fondsen zullen hen helpen hun waardevolle werk voort te zetten“, aldus de organisatie.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?