‘Normaal kijk ik het op televisie, maar nu ben ik er live bij’

the passion zeist podium

© A. popken

Honderden mensen, waaronder veel buurtbewoners, beleven donderdag 28 maart samen het verhaal van de Passion in Zeist. Een groot succes mag je het noemen, volgens velen uit de buurt. 

Rond vijf uur begint de Slotlaan zich al snel te vullen met mensen die eerst genieten van de lokale horeca voordat ze zich naar het podium van het evenement begeven. Als het gemeentehuis in zicht komt, worden de felle spotlights van het podium zichtbaar en is de muziek van voorgaande edities al duidelijk hoorbaar. 
Het is nu zo dichtbij, dan wil ik ook de kans grijpen om het in het echt te zien“, vertelt Feline de Beus uit Driebergen. Ze kijkt, net als vele anderen, het normaal op televisie, maar wil nu ze de kans krijgt het ook van dichtbij meemaken. “Ik vind het evenement geweldig en heb het van huis uit meegekregen om het altijd te kijken“, vertelt de Beus verder. 

Voor die tijd zijn er al veel scènes opgenomen op vele bekende locatie in Zeist, zoals het historische Slot Zeist. Het moment dat de zangers of zangeressen op het podium verschijnen, is dat goed te vernemen in het publiek. Er wordt aandachtig geluisterd en ook flink meegezongen met bekende nummers.

Een groot onderdeel van de Passion is het verhaal van de kruisdragers die op weg zijn naar het podium. Er valt een stilte als ze hun verhaal delen met heel Nederland. ‘Geloof in elkaar en in jezelf’, dat is de belangrijkste boodschap die de luisteraar meekrijgt. 
Dat ik het nu echt live kan meemaken in plaats van op de bank, maakt het voor mij echt bijzonder“, vertelt Jolanda Houtmeijers. Ze komt ook uit Zeist en is gelovig opgevoed. Ze wilde deze kans niet missen. “Ik vind het een zeer belangrijk evenement en het past ook echt bij deze tijd.”   

Het evenement brengt vele mensen bij elkaar, waaronder ook Roos Doornenbal en haar familie. “Ik denk dat voor mensen die gelovig zijn, dit een mooi moment is om samen te komen. Ik ben zelf ook gelovig opgevoed, maar praktiseer het niet meer. Mijn stiefvader wel en ik vind dit een mooi moment om dit met hem te delen.” Naast het verhaal, vindt ze dat de muziek ook een belangrijke rol speelt. “Het brengt het verhaal echt tot leven! Ik heb sommige nummers van andere jaren ook helemaal kapot geluisterd“, vertelt Doornenbal vol trots. 

Aan het einde liepen de acteurs het podium op en kregen ze een groot applaus van het publiek. “Het voelde als een groot succes en heb er echt van kunnen genieten“, vertelt Kristel Tieleman. Ze komt zelf niet uit Zeist, maar is hier samen met wat klasgenoten waarmee ze in Utrecht studeert. “Ik wilde dit moment echt niet missen en het was het zeker waard“,vertelt Tieleman.
ZIE OOK:
Politie over The Passion: ‘Dit is het allerleukste van het politiewerk’

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?