Nieuwe ‘Deelkast’ bij Noorderlichtkerk officieel geopend

deelkast zeist noorderlichtkerk

Beeld: Roel Bosch (l.) en Jantje Paasman (r.) bij de nieuwe deelkast. © Annelijn Goedhart

Zeist is een deelkast rijker: er is een nieuwe deelkast geopend bij de Noorderlichtkerk. Bezoekers kunnen producten achterlaten in de deelkast of er juist iets pakken. Van kersenjam tot maandverband. De deelkast werd vandaag officieel geopend door predikant Roel Bosch en Jantje Paasman van de Weggeefwinkel.

Pak wat je nodig hebt, geef wat je kunt missen. Dat is het idee achter de deelkast bij de Noorderlichtkerk. Het idee kwam Jeske, de buurvrouw van de kerk in Zeist. De kast is gevuld met houdbare levensmiddelen en verzorgingsproducten. Een uitkomst voor mensen met een kleine portemonnee.
In de afgelopen week ging er al heel wat in en weer uit. Ook vandaag, bij de opening, hadden heel wat van de bezoekers ook wat in de fietstas zitten“, meldt een enthousiaste Roel Bosch, predikant van de Noorderlichtkerk.

Buren van de Noorderlichtkerk houden een oogje in het zeil en trekken via een speciaal opgerichte WhatsApp-groep aan de bel als het kastje bijgevuld moet worden. “Blij dat de buren van de kerk een oog in het zeil houden, en aan de bel trekken bij de appgroep of de kerk, als dat nodig is om bij te vullen“, aldus Roel. Inwoners die zelf houdbare levensmiddelen over hebben of verzorgingsproducten, kunnen deze ook in de kast zetten.

Het is niet de eerste deelkast in Zeist. Zo is er reeds een te vinden aan de Schermerslaan en bij de Weggeefwinkel aan de Johan van Oldenbarneveltlaan in Zeist. Deze nieuwe deelkast is te vinden bij de Noorderlichtkerk aan de Bergweg 92b in Zeist, links achter het fietsenhok.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?