Nieuw insectenhotel geopend in het Wilhelminapark

insectenhotel wilhelminapark zeist

Het nieuwe insectenhotel in het Wilhelminapark in Zeist © Gemeente Zeist

Als startsein voor het plaatsen van verschillende insectenhotels in de gemeente Zeist, heeft wethouder Wouter Catsburg samen met leerlingen van de Hoeksteen een insectenhotel in het Wilhelminapark geopend. Een belangrijke stap in de richting van het bevorderen van biodiversiteit, aldus Gemeente Zeist.

Een insectenhotel trekt verschillende insecten aan. Denk aan bijen, vliegen en pissebedden. Belangrijk, want zij spelen een rol in het behoud van de leefomgeving. Het plaatsen van insectenhotels is onderdeel van de campagne ‘Biodiversiteit in Zeist’.
Wethouder Wouter Catsburg, die samen met groep 7 van de Hoeksteen het eerste insectenhotel in het Wilhelminapark opende, spreekt het belang uit van de campagne: “De insectenhotels zijn meer dan een mooie toevoeging aan onze groene buitenruimtes; het is een investering in de toekomst. Door de biodiversiteit te bevorderen, dragen we bij aan een gezonder en duurzamer Zeist. Ik ben trots dat we als gemeente dit project kunnen realiseren en hoop dat het een inspiratiebron zal zijn voor anderen.

ZIE OOK:
Gemeente Zeist roept inwoners op om wilde dieren en planten te tellen

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?