Man (55) beroofd van bakfiets en in water geduwd bij Fort de Bilt

politie zeist

De politie is een onderzoek gestart naar een gewelddadige straatroof waarbij een 55-jarige fietser werd mishandeld, beroofd van zijn bakfiets en enkele persoonlijke eigendommen en in het water werd geduwd. De politie roept getuigen op zich te melden.

De man fietste zaterdagochtend rond 01.00 uur vanuit Utrecht in de richting van Zeist. Toen de man over de Biltsestraatweg fietste, werd hij nabij Fort de Bilt ingehaald door twee scooterrijders, elk met twee jonge opzittenden. “Zij belaagden vervolgens met nog twee andere mannen het slachtoffer en beroofden hem van zijn persoonlijke eigendommen. Bij het incident werd de man in het water geduwd“, meldt de politie.

Na de beroving gingen de jonge mannen er op hun scooters vandoor en reden weg in de richting van de Bilt. De man heeft er volgens de politie een half uur over gedaan om uit het water te komen, waarna hij lopend naar huis is gegaan. De bakfiets van de man werd later door een voorbijganger aangetroffen in het bos nabij de Vossengatsedijk.
ZIE OOK:
Politie Zeist is op zoek naar eigenaar van gereedschapskist

Het slachtoffer omschrijft zijn belagers als ‘jonge mannen’ met een leeftijd tussen de 20 en 40 jaar. Ze waren lang, droegen allemaal donkere kleding en een integraal helm met gesloten vizier. “Heeft u de jongeren na het incident zien rijden of lopen en wellicht daarbij van een van hen gezien dat zijn kleding nat was? Ben u ouder en kwam u zoon vannacht kletsnat thuis? Bel ons en laat dat ons weten“, klinkt de getuigenoproep van de politie.

Getuigen kunnen zich melden via 0900-8944, via meld misdaad anoniem op 0800-7000 of via een speciaal tipformulier van deze zaak.

ZIE OOK:
Dieven stelen voor duizenden euro’s bij de Kruidvat aan de Voorheuvel

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?