Maatregelen Vollenhoventunnel: ‘Tunneldeel mogelijk door hoge grondwaterstand omhooggeduwd’ 

vollenhoventunnel

© Rijkswaterstaat

Een deel van de Vollenhoventunnel in de A28, ter hoogte van de Utrechtseweg in Zeist is  afgelopen week enkele millimeters omhooggekomen. Op dit moment is de aanname dat door de extreem hoge grondwaterstand, veroorzaakt door de hevige regenval van de laatste maanden, een tunneldeel omhoog is gekomen. Ook zijn mogelijk ankers in de paalfundering stuk. In de komende dagen treffen worden maatregelen getroffen om de situatie te stabiliseren. Dit zal mogelijk hinder opleveren, meldt Rijkswaterstaat.

Om te voorkomen dat de tunneldelen in de A28 verder omhoog komen en deze te stabiliseren, plaatst Rijkswaterstaat in de nacht van 12 op 13 januari 2024 op de vluchtstrook in beide richtingen een barrier waarachter begin volgende week grote betonblokken als tegengewicht geplaatst worden. Door het gewicht hiervan worden de tunneldelen gestabiliseerd.   
Door deze maatregel zal ter hoogte van de Vollenhoventunnel in de A28 de vluchtstrook voor een deel ontbreken. Ter hoogte van de barrier zal de snelheid verlaagd worden van 100 naar 90 km/u. Als de betonblokken zijn geplaatst volgt direct onderzoek of meer aanvullende maatregelen nodig zijn.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?