Maak kennis met groen vrijwilligerswerk tijdens de Nationale Natuurwerkdag in Zeist

Maak kennis met groen vrijwilligerswerk tijdens de Nationale Natuurwerkdag in Zeist

Beeld: ter illustratie © canva

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november is het de Nationale Natuurdag in de provincie Utrecht. Tijdens dit weekend zijn er door de gehele provincie meer dan 50 natuurklussen te doen. Ook in Zeist kun je aan de slag.

Bijenoase Het Sluisje

Op vrijdag 4 november kun je in de ochtend tussen 10:30 tot 12:00 uur en in de middag vanaf 12:30 tot 14:00 uur snoeien bij bijenoase Het Sluisje in Zeist. Het is belangrijk dat de oase goed onderhouden blijft, aangezien de oase een voedsel- en nestgelegdheden biedt voor diverse wilde bijensoorten en onder meer de ijsvogel. Tevens heeft de oase een educatieve en sociale functie.
Deze natuurklus in Zeist is zowel geschikt voor volwassenen als kinderen. Koffie en thee is aanwezig, maar lunch dien je zelf mee te nemen.

LEES OOK:

Laat kinderfoto’s maken bij Jumbo Zeist

Poelenwerkgroep Zeist

Zaterdag 5 november kun je tussen 09:30 en 14:00 uur aan de slag bij Poelen De Brink. De poelen op het landgoed De Brink herbergen een grote biodiversiteit aan insecten en planten. Om dit zo te houden, dienen de poelen geregeld schoongemaakt te worden. Verder wordt er die dag takkenril gemaakt en worden er broeihopen aangelegd.

Ook deze natuurklus is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd.
Meer informatie over het aanmelden voor de natuurklussen in Zeist vind je op de website van Natuurwerkdag. Wees er snel bij, want het aantal plekken is beperkt.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?