Kleding over na de Oranjemarkt? Doneer ze aan de Clothingloop

clothingloop zeist

Beeld ter illustratie © Canva

De Oranjemarkt tijdens Koningsdag is een goede plek om kleding dat niet meer gebruikt wordt te verkopen voor een zacht prijsje. Maar, wat doe je aan het einde van de dag met de kleding die niet verkocht is? Deze kun je doneren aan de Clothingloop.

De Clothingloop is een innovatief project dat gericht is op het tegengaan van kledingverspilling. “Een ketting van mensen wisselt tassen met kleding uit in een bepaalde maat, waardoor kledingstukken een tweede leven krijgen en anderen er plezier van kunnen hebben“, legt de organisatie uit aan deze krant.
Het initiatief in Zeist maakt deel uit van een wereldwijde organisatie die in 14 landen actief is. Niet alleen voor kinderen zijn er kledingkettingen, ook volwassenen kunnen zich aanmelden. Het concept is eenvoudig: deelnemers ontvangen een tas met kleding in hun maat. Zij kunnen hier kleding uithalen die zij willen gebruiken en de tas vervolgens weer vullen met kleding die niet meer gebruikt wordt.

Deze tas wordt dan doorgegeven aan de volgende persoon op de lijst. Op deze manier krijgen kinderkledingstukken een tweede, derde of zelfs vierde leven, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van ouders.

ZIE OOK:
ReShare van Leger des Heils is nieuwe inzamelaar van oud textiel

Op dit moment is de kinderkledingketting van Zeist en omstreken op zoek naar grotere kindermaten. “Dus, heb je na de vrijmarkt nog kinderkleding liggen in de maten 134-176 voor jongens en/of meisjes? Dan zouden wij die kleding heel graag opnemen in onze kledingketting“, roept de organisatie op.
Om te doneren kun je contact opnemen met Sabiene via 06 29406719 of door een e-mail te sturen naar kinderkledingkettingzeist@gmail.com.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?