Julia Mahadewsing (15) eerste Nederlandse tienermeisje bij de CrossFit Games

crossfit games keus zeist

Julia Mahadewsing (r.) met haar coach Genoveva Keustermans van KEUS performance uit Zeist. © M .van Vliet

Een mooie prestatie: Julia Mahadewsing is het eerste Nederlandse meisje ooit dat zich gekwalificeerd heeft voor de CrossFit Games in de categorie voor 14 en 15 jarigen. Mahadewsing wordt sinds anderhalf jaar gecoacht door Genoveva Keustermans van KEUS performance uit Zeist.

Wereldwijd gaan slechts 30 meisjes door naar deze finale. Julia is een van de vijf Europese meisjes die zich dit jaar hebben gekwalificeerd, en de eerste en enige uit Nederland. “Julia heeft als eerste Nederlandse tienermeisje de wereldtop behaald in CrossFit. Wij, ouders van Julia van Julia zijn natuurlijk enorm trots!“, meldt haar moeder enthousiast aan deze krant.
Julia begon als 9-jarig meisje met CrossFit Kids lessen bij Kickstart CrossFit in Vleuten.  Zo’n anderhalf jaar geleden kwam ze bij haar huidige coach, Genoveva Keustermans van KEUS performance in Zeist, binnen met een droom: meedoen aan de CrossFit Games. “We hebben hard gewerkt om die droom waar te maken en ik ben ontzettend trots op Julia en haar prestaties,” zegt Genoveva. “Haar toewijding en harde werk zijn inspirerend.”

Ook bij het in Zeist gevestigde Ovis Invest geloven ze in Julia: “Om haar droom een vlucht te geven, sponsoren wij onder andere de tickets naar Michigan en de teamkleding”, vertelt Menno Schapendonk, directeur bij Ovis Invest, trots. “We kunnen niet wachten om haar te zien schitteren op het wereldtoneel”.

De CrossFit Games vinden plaats van 29 augustus tot en met 1 september 2024 in Kalamazoo en Three Rivers, Michigan. Julia zien en volgen? Neem dan een kijkje op haar instagram-account.
ZIE OOK:
Ariel Yew uit Zeist gaat naar het wereldkampioenschap Cheerleading in Florida

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?