Huiswerkinstituut HIP in Zeist breidt uit met de Bovenbouw Academy

Huiswerkinstituut HIP Zeist breidt uit met de Bovenbouw Academy

Beeld: Huiswerkinstituut HIP

Het huiswerkinstituut HIP in Zeist opent op 1 november een nieuwe vestiging, namelijk de Bovenbouw Academy. Een Academy waar de focus ligt op het begeleiden van kinderen in de bovenbouw die zich voorbereiden op het (eind)examen.

Tot op heden krijgen leerlingen van huiswerkinstituut HIP huiswerkbegeleiding en bijles op de hoek van de 1e Dorpstraat, maar daar komt binnenkort verandering in. Het huiswerkinstituut gaat namelijk uitbreiden. “De wens was er al langer om uit te breiden, maar toen het pand dat 50 meter van de huidige vestiging ligt vrij kwam, was de knoop snel doorgehakt”, vertelt locatiedirectrice Barbara Smit aan de Zeisterkrant.
Gericht op zelfstandigheid

Dat het uitbreiden op de prioriteitenlijst stond had voornamelijk te maken het feit dat onderbouwleerlingen andere begeleiding nodig hebben dan leerlingen in de bovenbouw.“De bovenbouwleerlingen vragen een ander soort begeleiding dan onderbouwleerlingen, die we echt nog aan de hand nemen met het plannen en het maken van hun huiswerk. De leerlingen van de bovenbouw dagen we meer uit om zelfstandig te werken en te plannen, zodat ze hier de rest van hun studietijd profijt van zullen hebben”, aldus Barbara Smit.

LEES OOK:
Leerlingen van Comeniusschool versieren etalage bij Kramer & Van Doorn

Daarnaast biedt het HIP ook begeleiding aan bij het het aanleren van studievaardigheden, het aanbrengen van structuur in het leerwerk en kunnen leerlingen met vakinhoudelijke zaken terecht bij de docenten en begeleiders.

Studiekeuze

Ook wordt er gekeken naar de toekomst. Zo zijn er studiekeuze- en loopbaancoaches die leerlingen kunnen helpen als zij vragen hebben over hun studiekeuze.“We bieden verschillende studiekeuzetrajecten en talent-analyses om hun talenten en passies in kaart te kunnen brengen zodat ze een passende studiekeuze kunnen maken”, meldt de locatiedirectrice.
Meer informatie over de Bovenbouw Academy vind je op de website van het Huiswerkinstituut HIP.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?