Gemeente Zeist wil doorzetten op ‘betaalbare nieuwbouw’

prestatieafspraken gemeente zeist woningcorporaties

De ondertekening van de prestatieafspraken. © Mel Boas, via Gemeente Zeist

Woongoed Zeist en RK Zeist hebben samen met de gemeente Zeist prestatieafspraken voor 2024 gemaakt. De nadruk van de afspraken ligt volgens de gemeente op het betaalbare huursegment van de woningmarkt. De wooncorporaties willen 93 nieuwe sociale huurwoningen realiseren. Ook gaan de woningcorporaties ruim 800 bestaande huurwoningen verduurzamen.

De doelen zijn opgenomen in de prestatieafspraken voor 2024 tussen de beide woningcorporaties en de gemeente Zeist, waar de huurdersorganisaties van de corporaties nauw bij betrokken zijn.
De nadruk ligt daarbij op het betaalbare huursegment van de woningmarkt. Er gezamenlijk voor zorgen dat de inwoners met lagere inkomens die aangewezen zijn op een betaalbare huurwoning ‘prettig wonen in Zeist’. Dat is de gezamenlijke doelstelling“, meldt de gemeente Zeist in een persbericht.

In 2024 start een pilot met een wooncoach voor ouderen. Het doel hiervan is om ouderen te helpen bij hun zoektocht naar een passende woning om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.

ZIE OOK:
Woongoed Zeist en Woonstichting SSW fuseren en gaan verder als ‘Woongroen’

Ook gaat de gemeente aan de slag met het opstellen van een woonzorgvisie: “Naast ouderen zijn er steeds meer doelgroepen met lagere inkomens die naast het zelfstandig wonen een bepaalde mate van zorg nodig hebben. Wat daarvoor nodig is aan wonen, zorg en welzijn gaat de gemeente met diverse partijen in kaart brengen“, aldus de gemeente.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?