Gemeente Zeist: “Wij gaan 400 nieuwe bomen planten”

bomen planten gemeente zeist

Beeld ter illustratie © Canva

Gemeente Zeist is gestart met het planten van 400 nieuwe bomen. De jaarlijkse vernieuwing van de bomen bestaat vooral uit bomen die worden herplant vanuit het Lange Termijn Bomen Beheerplan. Deze bomen zijn in het verleden verwijderd en daarbij is gewacht op het herplanten van de bomen volgens dit plan.

Bij het planten wordt extra aandacht besteed aan de groeiplaatsen van de nieuwe bomen. Dit doen we om ze weerbaar te maken tegen droogte en andere uitdagingen waar de bomen mee te maken hebben“, meldt de gemeente Zeist.
Niet op elke locatie waar een boom gekapt is, wordt ook een nieuwe boom teruggeplaatst. “Soms is de oorspronkelijke plek niet ideaal voor het planten van een nieuwe boom. Dat komt vooral omdat er op deze plek boven of onder de grond voor de bomen geen ruimte is om te groeien“, legt de gemeente uit.

ZIE OOK:
Video: Bomen gekapt bij het Laantje zonder Eind

Lange Termijn Bomen Beheerplan

Gemeente Zeist heeft samen met groene groepen en inwoners vanaf 2014 nagedacht hoe bomen op een goede manier vervangen kunnen worden. De voorwaarden staan in het Bomenbeheerplan 20216-2041, dat in 2016 is vastgesteld door de gemeenteraad. In 2023 is dit plan geëvalueerd.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?