Gemeente Zeist start onderzoek naar verplaatsingsmogelijkheden Fivoor

fivoor zeist

© website Fivoor

Gemeente Zeist laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de verplaatsingsmogelijkheden van de klinieken van Fivoor. Het doel van het onderzoek is om de huidige impasse in de gebiedsontwikkeling te doorbreken en duidelijke toekomstplannen voor het terrein te kunnen maken.

De klinieken van Fivoor zijn momenteel nog gevestigd op de WA-Hoeve in Den Dolder. In 2015 gaf Altrecht al aan te willen vertrekken van deze locatie: inclusief de klinieken van Fivoor, haar huurder. Naar aanleiding hiervan zijn er plannen gemaakt voor een herontwikkeling van de WA-Hoeve naar een ‘unieke plek in de natuur met een ruimtelijke mix van wonen, werken, zorg, cultuur en recreatie’.
Altrecht en Fivoor zochten de afgelopen jaren naar een nieuwe locatie voor Fivoor, maar dit heeft echter geen geschikte locatie opgeleverd. Daarom willen de partijen alternatieve plannen voor de WA-Hoeve laten onderzoeken.

Wethouder Walter van Dijk: “We hebben met de samenleving en Den Dolder een zorgvuldig traject doorlopen op basis van het uitgangspunt van vertrek. Dat heeft geleid tot een gebiedsvisie die door de raad is vastgesteld. Daarom hechten we veel waarde aan een zorgvuldig zoekproces naar alternatieve locaties voor Fivoor en onafhankelijke toetsing hiervan.”

De gemeente geeft een extern bureau de opdracht om een onafhankelijk onderzoek uit te voeren naar de mogelijkheden.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?