Gemeente Zeist start campagne tegen misstanden in huurwoningen

rijtjeshuis

Ter illustratie © Canva

Gemeente Zeist is een campagne gestart om misstanden in huurwoningen aan te pakken. Hiervoor werkt zij samen met woningcorporaties NabijWonen en Woongroen en Meld Misdaad Anoniem. De campagne loopt het hele jaar en roept inwoners op om melding te maken van verdachte situaties.

Staat jouw deur open voor iedereen? Dat is de slogan van de nieuwe bewustwordingscampagne van Gemeente Zeist om misstanden in huurwoningen aan te pakken. De campagne roept om verdachte signalen anoniem te melden en moet helpen bij herkenning van verdachte situaties: “De campagne helpt om deze signalen te herkennen, zoals het slepen met tassen, frequente bezoekers, nachtelijke geluiden of verdachte geuren. Vaak begint een opsporingsonderzoek met dit soort onmisbare meldingen“, aldus de gemeente.




De hulp van inwoners is dan ook meer dan welkom: “Als gemeente slaan we de handen ineen met de politie, maar ook met de samenleving. We zetten in op preventie. Daarbij hebben we de hulp nodig van inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners“, benadrukt burgemeester Joyce Langenacker.

ZIE OOK:
Locoburgemeester Laura Hoogstraten sluit woning na vondst hennepkwekerij

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?