Gemeente Zeist spreekt over geslaagd Gezondheidsfestival

gezondheidsfestival zeist

© Gemeente Zeist

Gemeente Zeist spreekt over geslaagde eerste edities van het Gezondheidsfestival in Zeist. In totaal kwamen er 700 inwoners op de festiviteiten af. Er wordt onderzocht of en in welke vorm het festival als terugkerend evenement kan worden ingezet.

Op 29 januari, 6 en 8 februari 2024 vonden er in zes verschillende wijken in de gemeente Zeist verschillende activiteiten plaats. Er kwamen zo’n 700 inwoners tussen de 60 en 90 jaar naar één van de festivals. Er was van alles te doen op het gebied van gezondheid. Zo konden bezoekers hun hartslag en bloeddruk laten meten, een valrisicoscan volgen of een vitaliteitscheck laten uitvoeren.
ZIE OOK:
Gezondheidsfestival Zeist 2024: alles wat je moet weten

Angèle Welting, wethouder Gezondheid en Sport, is tevreden met het succes: “De populariteit van de Gezondheidsfestivals laat zien dat mensen in onze gemeente hun gezondheid belangrijk vinden, en hier aandacht aan willen besteden. Ik ben blij om te zien dat preventie steeds meer aandacht krijgt in onze samenleving. Een gezonde levensstijl draagt bij aan een lang, gezond én gelukkig leven“, aldus Welting.

Gemeente Zeist en Sportief Zeist onderzoeken in welke vorm het Gezondheidsfestival als terugkerend evenement kan worden ingezet.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?