Gemeente Zeist is gestart met de kap van ‘dode en zieke bomen’

boskap gemeente zeist

© De Zeisterkrant

Gemeente Zeist is gestart met de kap van ‘dode en zieke bomen’. De afgelopen weken heeft de gemeente inspecties uitgevoerd. Sommige bomen zouden zo slecht zijn dat deze een gevaar vormen voor de omgeving. Volgens de gemeente gaat het om zo’n 250 bomen.

Er zijn de afgelopen weken inspecties uitgevoerd. Hieruit is gebleken dat sommige bomen zo slecht zijn dat deze een gevaar vormen voor de omgeving. Deze bomen worden daarom nu zo snel mogelijk verwijderd“, aldus de gemeente. De bomenkap is de tweede week van augustus gestart en zal een aantal weken duren.
LEES OOK:
Open Monumentendag 2023 Zeist: programma en locaties

Doorgaans worden bomen in het voor- en najaar gekapt, zoveel mogelijk buiten het broedseizoen om. Omdat sommige vogels ook later in het jaar nog een nest maken, controleert de aannemer voor hij start met het kappen van bomen of er geen broedende vogels in of nabij de bomen zitten. “Ook let de aannemer op de aanwezigheid van andere boombewoners“, benadrukt de gemeente.

Nieuwe bomen

De komende maanden worden meer dan 300 nieuwe bomen gepland. “Nieuwe bomen worden in een periode waarin bomen geen blad hebben gepland. Dat is vaak in het najaar en de winter“. De nieuwe bomen worden niet altijd op dezelfde plek gepland waar een oude boom gekapt is, omdat dit niet altijd de ideale locatie is.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?