Gemeente Zeist hijst regenboogvlag op Coming Out Day 2023

gemeentehuis zeist regenboogvlag coming out day

© Mel Boas/Gemeente Zeist

Gemeente Zeist heeft vanmorgen de regenboogvlag gehesen op het gemeentehuis om Coming Out Day te vieren. Ook zal op de social media kanalen de regenboogkleuren gevoerd: het logo van de gemeente zal te zien zijn in de kleuren van de LHBTIQ+ vlag.

Wethouder Angèle Welting meldt dat de regenboogvlag, net als vorig jaar, gehesen wordt om de diversiteit in Zeist te vieren: “In Zeist moet iedereen volwaardig mee kunnen doen. Van wie je houdt, waar je vandaan komt of hoe je eruitziet mag daarin geen beperkende factor zijn. Op Coming Out Day hijsen we de vlag om samen met de regenbooggemeenschap de diversiteit in onze samenleving te vieren!“, aldus Welting.
Later vandaag gaan wethouder Welting, raadsleden en ambtenaren in gesprek met leden van de Zeister regenbooggemeenschap over het thema ‘waar en wanneer kan iemand zichzelf zijn?’.

ZIE OOK:
Gemeente Zeist over gebeurtenissen in Israël: “Aan beide zijden betalen burgers de tol”

In Zeist moet iedereen kunnen meedoen in de samenleving. Gemeente Zeist zet zich in het programma Meedoen in Zeist in om van Zeist een diverse samenleving te maken, waarin iedereen meetelt ongeacht leeftijd, culturele achtergrond, gender, seksuele voorkeur, inkomen, talenten en beperkingen“, aldus de gemeente Zeist.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?