Frisse Pitch: 1000 euro voor ‘wilde ideeën’ om Zeist leuker te maken

frisse pitch duurzaam zeist

De organisatoren van de Frisse Pitch Merel de Jong (l) (Stadslab Zeist) en Margreet van der Pijl (Samen Duurzaam Zeist). © Samen Duurzaam Zeist

Heb jij een goed idee om Zeist leuker, socialer of duurzamer te maken? Dan kan het slim zijn om je aan te melden voor de Frisse Pitch, een initiatief van Samen Duurzaam Zeist in samenwerking met Stadslab Zeist. De bedenkers van de vijf beste ideeën krijgen 1000 euro om het idee daadwerkelijk uit te voeren.

Om kans te maken op 1000 euro moet het idee wel aan een aantal richtlijnen voldoen. Zo moet het idee uitgevoerd worden in de gemeente Zeist en moet het de duurzaamheid vergroten. “Dat mag iets anders zijn dan groen. Als je maar iets beter wilt doen voor de mensen en het goed voor de aarde is. Waar toekomstige generaties ook iets aan hebben“, lichten Merel de Jong en Willy Douma van Stadslab Zeist toe.
Het idee moet daarnaast verrassend zijn, een wow-effect hebben en iets waar men nog niet eerder aan gedacht heeft. “Het mag best een experiment zijn. Deze wedstrijd helpt je, als je een ludiek en doordacht idee hebt, om de sprong in het diepe te wagen en het uit te proberen. We willen je aanmoedigen om je lef te tonen“, aldus Margreet van der Pijl van Samen Duurzaam Zeist.

LEES OOK:
Open Monumentendag 2023 Zeist: programma en locaties

Uit alle inzendingen worden er door de organistoren en hun ambassadeurs tien geselecteerd die doorgaan naar de pitchavond. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 10 oktober, waarbij de bedenkers het idee mogen pitchen tijdens een interactieve avond.

Uiteindelijk worden de vijf beste ideeën beloond met 1000 euro. Maar, dat is niet het enige: : “We willen dat geld een motor wordt om verder te gaan. Als je wint, krijg je niet alleen geld om je idee uit te voeren. Je krijgt ook een werksessie aangeboden om je idee aan te scherpen en we geven je toegang tot een groot netwerk“, aldus de organisatie.
De ideeën kunnen tot 8 september ingediend worden. Dit kan via de website van de Frisse Pitch, waar je ook meer informatie kunt vinden.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?