Finalemaand NK Tegelwippen in gemeente Zeist aangebroken: ‘Al 7080 tegels gewipt’

nk tegelwippen

Beeld: ter illustratie. © Canva

De finalemaand van NK Tegelwippen is aangebroken. Alleen in Zeist zijn al ruim 7000 tegels gewipt om ruimte te bieden voor een plant. De gemeente Zeist roept deze laatste maand op tot een eindsprint.

Sinds 21 maart zijn er in Nederland al bijna 1,5 miljoen tegels gewipt. Dit jaar strijden 135 van de 344 Nederlandse gemeenten voor de winst: Nederlands kampioen Tegelwippen. Zeist staat met 7080 gewipte tegels op plek 12 en neemt het in een Derby op tegen de gemeente Woerden: deze gemeente staat op plek 14 met 4893 gewipte tegels.
Het NK Tegelwippen is meer dan een ludieke wedstrijd tussen gemeenten: “Het moedigt bewoners aan om tegels te verruilen voor groen“, aldus de gemeente Zeist. De competitie loopt tot en met 31 oktober. Op 8 november worden de winnaars in drie klassementen bekendgemaakt.

BEKIJK OOK:
‘Zero Waste Tour’ in Zeist tijdens de Week van de Duurzaamheid

Gratis plantjes

De gemeente Zeist werkt tijdens het NK Tegelwippen samen met lokale tuincentra. Inwoners van de gemeente kunnen op zaterdag 15 oktober tussen 11.00 en 16.00 uur hun gewipte tegels inruimen voor maximaal drie plantjes bij Tuincentrum Abbing en Tuincentrum van Ee.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?