‘Familiekermis’ in Zeist van 15 tot en met 20 mei 2024

familiekermis zeist

De Tropical Trip, een nieuwe attractie in Nederland die ook op de kermis in Zeist zal staan. © Bjorn de Beer

Van woensdag 15 tot en met maandag 20 mei 2024 staat de kermis weer op de Markt in Zeist. Botsauto’s, grijpertjes en muntjes schuiven: jong en oud zijn weer van harte welkom om plezier te beleven. Nieuw dit jaar is de Tropical Trip, een attractie met meer dan 10.000 lampjes.

Dit jaar wordt benadrukt dat het gaat om een familiekermis: in plaats van de Booster is er een rupsbaan en is de kermis ’s avonds gesloten. Normaal is de kermis tot 21.00 uur geopend, maar dat is dit jaar niet het geval.
Tegenover De Zeisterkrant meldt een woordvoerder van de gemeente Zeist dat het gaat om een familiekermis, ‘gericht op kinderen met hun ouders’.

In overleg met de kermisexploitant is besloten om dit jaar tot 18.00 uur open te blijven: “Aangezien de kermis gericht is op die families is gevraagd aan de organisator om hiervoor met een plan te komen. In samenspraak is besloten om de kermis tot 18:00u te laten duren“, aldus een woordvoerder van de Gemeente Zeist.

De kermisexploitant bevestigt dit, maar benadrukt dat de sluitingstijd om 18.00 uur een vereiste is van de gemeente. Hij kijkt uit naar een gezellige kermis en laat aan deze krant weten te kijken of de kermis volgend jaar weer tot langer open kan.
De kermis is geopend van 15 tot en met 20 mei 2024, te vinden op de Markt in Zeist en is dagelijks geopend van 12.00 tot 18.00 uur.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?